Ter ere van de 50e verjaardag van Koningin Máxima heeft Stichting Méér Muziek in de Klas 50 dagen lang een muzikaal kaarsje op haar verjaardagstaart gezet! Dat is natuurlijk niet zomaar, want de koningin is de erevoorzitter van de stichting en staat voor muziekles op school voor alle kinderen van Nederland.

Heel Nederland kon zich opgeven om één van deze muzikale kaarsjes te zijn en zo kwam ook deze basisschool uit Oss met het idee om mee te doen. De moeder van een leerling uit groep 3/4 vond dat er nog te weinig muziek op het dagelijkse programma stond en heeft de klas van haar zoon opgeven voor een leuke muziekworkshop. Dus ik mocht op pad om met deze klas aan het werk te gaan!

We hebben een uur lang gezellig muziek met elkaar gemaakt. Zo begonnen we met een warming up, hebben we gezongen, gebruikten we ons lichaam als drumstel en maakten we muziek met de boomwhackers. Een aantal muzikale energizers maakten de les helemaal compleet! Het resultaat zie je in het filmpje hieronder, waar kidsreporter Bent verslag doet van de middag. Het was een feestje om muziek te maken met deze enthousiaste groep. Op naar nóg meer muziek in de klas!

Komende week staat voor Sabine, Julia en Noa Bakker in het teken van heel veel zingen. De drie nichtjes uit Sleeuwijk bezoeken diverse zorginstellingen binnen en buiten de gemeente Altena om voor de bewoners te zingen. ‘Als er iets is wat verbindt, is het wel muziek,’ vertelt Sabine. ‘In deze vreemde tijd, waarin veel mensen toch een stuk eenzamer zijn dan normaal, willen we hen in de aanloop naar Pasen iets geven om naar uit te kijken.’ Het drietal heeft diverse liedjes ingestudeerd, van ABBA tot Wim Sonneveld; van alles komt voorbij en wordt driestemming gezongen. Natuurlijk houden zij hierbij gepaste afstand, met behulp van een goede muziekinstallatie zingen zij in bijvoorbeeld de tuin van de instelling. Hun actie is gekoppeld aan de landelijke actie van Robin van Beek van Vocal Center, een grote zangschool die door heel Nederland locaties heeft. Zijn streven is om in het paasweekend honderd concerten voor zorginstellingen te geven en nog eens tweehonderd tot het einde van de coronatijd. Om dit mogelijk te maken heeft hij een crowdfundingsactie opgestart om de onkosten van de optredens te dekken. Wordt u hier enthousiast van en kent u een zorginstelling die het drietal een plezier zou kunnen doen met een optreden? Neem dan contact op via info@sabinebakkermusic.nl

Door: Janice Bakker

 

Foto: Sabine, Julia en Noa tijdens het nummer Lights and Shadows dat zij afzonderlijk van elkaar thuis hebben opgenomen om deze daarna samen te voegen in een thuisisolatie video, in navolging van popgroep O’g3ne.

Met ingang van maart 2018 ben ik aangetreden als nieuwe dirigente bij het Aelskoor Van Alles Wâ in Andel. Dit is een gemengd koor, voor jong en oud, met 45 leden. Het repertoire bestaat uit hedendaagse pop tot gezellige meezingers in verschillende talen. De komende periode ga ik het repertoire uitbreiden en er voor zorgen dat het enthousiasme van alle koorleden volop te horen zal zijn in de uitvoeringen.

Het koor is enthousiast over onze nieuwe samenwerking en laat weten:

‘Een muzikaal en enthousiaste jonge vrouw die het met ons wel ziet zitten. Wat wel lastig is natuurlijk dat we elkaar moeten leren kennen en de liedjes oefenen die voor haar allemaal nieuw zijn en de manier waarop wij ze zingen zal ook onder haar leiding vast anders worden, wat een logisch gevolg is, omdat een dirigent zijn/haar eigen invulling daar aan geeft.’

Voor meer informatie kan je ook kijken op de website van het koor zelf via www.andelskoor.nl.

In november 2017 bestond popkoor Con Forza uit Hank 50 jaar en dit werd groots gevierd met een jubileumconcert op 25 november in ’t Uivernest in Hank. Con Forza Kids, het kinderkoor dat ik dirigeer, mocht ook deel uitmaken van deze avond en wij hebben dus een viertal nummers uitgevoerd en daarnaast nog eens 3 nummers in samenwerking met Con Forza gezongen. Het was een spetterende avond waarin we ons harde werken van het afgelopen jaar aan het publiek hebben kunnen tonen. Ik ben trots om met deze kinderen te mogen werken!

In juni 2015 dirigeerde ik het koor en orkest van de opleiding Docent Muziek tijdens het ensembleweekconcert als onderdeel van één van mijn vier afstudeeropdrachten.

Het nummer ‘Binnen’ van Marco Borsato heb ik hiervoor zelf uitgekozen, gearrangeerd, ingestudeerd met koor, solist en orkest en samen met hen uitgevoerd op deze bijzondere avond. Ik ben ontzettend trots dat ik dit prachtige nummer heb mogen dirigeren en hiermee de avond swingend heb mogen afsluiten!