Subsidie muzieklessen

Muziek stimuleert en inspireert. Gemeente Altena wil daarom tegemoetkomen in de kosten voor muzieklessen en muziekonderwijs. Daarom kan je ieder jaar subsidie aanvragen voor kinderen die een instrument bespelen of willen gaan bespelen. De subsidie bedroeg de afgelopen jaren maximaal € 100,- per persoon. Dat is natuurlijk mooi meegenomen!

Op dit moment is vanwege de gemeentelijke fusie de regeling voor subsidie nog niet geharmoniseerd in de gemeente Altena. Daarom worden op dit moment de regelingen voor de voormalige gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem nog gehanteerd.

Aanvragen voor Woudrichem kunnen tot 31 mei 2019 aangevraagd worden. Voor Aalburg en Werkendam is dit van 1 september t/m 31 december 2019.

Natuurlijk zijn er wel een aantal voorwaarden aan verbonden om in aanmerking te komen:

  • je bent niet ouder dan 17 jaar
  • je woont in één van de kernen van de gemeente Altena
  • je bent geen lid van een in de gemeente Altena gevestigde muziekvereniging of -fanfare
  • je krijgt muziekonderwijs in maximaal één instrument (bijvoorbeeld gitaar, piano, drums, saxofoon) of zang
  • je krijgt muziekonderwijs van een docent die voor het geven van lessen een diploma en/of certificaat heeft of bij een instelling in dienst is die hiervoor een diploma en/of certificaat heeft (je bent uiteraard bij mij aan het goede adres)
  • je volgt de muzieklessen op een locatie in één van de kernen van de gemeente.
  • de muzieklessen worden niet gegeven door een basisschool, school voor voortgezet, beroeps- of wetenschappelijk onderwijs.

Voor het aanvragen van de subsidie kan je terecht op de website van de gemeente (www.gemeentealtena.nl) en zoek daar op ‘muzieksubsidie’.

Hou er wel rekening mee: de subsidiepot is niet onbeperkt. Voor het toekennen van de subsidie houdt de gemeente de volgorde van binnenkomst aan. Wees er dus snel bij wanneer je een instrument bespeelt of gaat bespelen en je in aanmerking wil komen voor een subsidie!

Wil je meer informatie of hulp bij het aanvragen? Neem gerust met mij contact op.