Over Sabine

In 2014 kwam een droom uit: het starten van mijn eigen bedrijf, Sabine Bakker Music, waardoor ik de hele dag met muziek bezig kan en mag zijn. Maar wie is de persoon achter dit bedrijf? Ik zal mezelf kort introduceren.

Mijn naam is Sabine Bakker en ik ben het liefst de hele dag met muziek bezig. Dit zit er al van jongs af aan in: op mijn zesde begon ik met het spelen van blokfluit, waarna ik op mijn negende overstapte op de saxofoon. Jarenlang heb ik dit instrument met veel plezier bespeeld bij Showkorps Wilhelmina uit Sleeuwijk. Op het voorgezet onderwijs kwam ik erachter dat ik het ook heerlijk vond om te zingen. Dit was één van de redenen waarom ik begon met pianospelen, met dit instrument kon ik mezelf immers begeleiden! Langzaam maar zeker groeide het idee om van muziek meer dan alleen mijn hobby te maken. In havo 4 deed ik daarom auditie voor de vooropleiding van het conservatorium in Utrecht. Ik werd aangenomen, en reisde in havo 5 elke dinsdag naar Utrecht om zang-, piano- en theorieles te volgen. Ondanks dat het daardoor een vrij druk jaar was, bleef ik gemotiveerd: ik wilde zo graag aangenomen worden op het conservatorium.

En dat lukte! In september 2011 startte ik met de opleiding docent Muziek aan het Utrechts conservatorium, faculteit van de Hogeschool voor de Kunsten. Mijn studie was heel divers en erop gericht om van mij een allround muzikant, dirigent en muziekdocent te maken. Ik heb tijdens mijn studie bijvoorbeeld lesgegeven in zowel het basis- als middelbaar onderwijs, maar ik heb ook het muzikale deel van de tentoonstelling Nijntje 60 jaar! mogen verzorgen in het Centraal Museum in Utrecht. Als muzikant heb ik gezongen en gespeeld in verschillende ensembles, bands en koren en hier ook als dirigent voor gestaan. Op die manier heb ik veel ervaring opgedaan in de diverse vakgebieden binnen de muziekwereld.

Na mijn afstuderen in 2015 ben ik aan de slag gegaan als docent bij de Muziekschool met vestigingen in Sleeuwijk, Woudrichem en Gorinchem(-Oost). Ook geef ik AMV-cursussen, verzorg ik muzieklessen in piano, zang, saxofoon en blokfluit en coach ik als vakleerkracht leerkrachten om muziekles in hun klassen te geven. Daarnaast dirigeer ik wekelijks Jeugdshowkorps Wilhelmina in Sleeuwijk, het B-orkest van Fanfarecorps Juliana in Uitwijk en om de week Aelskoor ‘Van Alles Wâ’. Ondertussen ben ik ook gecertificeerd als CVT-docent (Complete Vocal Technique, voor meer informatie zie Zangles). Ik vind het namelijk belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen, want muziek is een vakgebied dat nooit stilstaat. Door me te specialiseren, doe ik meer kennis op en houd ik mezelf scherp.