50 dagen muziek: Méér Muziek in de Klas!

Ter ere van de 50e verjaardag van Koningin Máxima heeft Stichting Méér Muziek in de Klas 50 dagen lang een muzikaal kaarsje op haar verjaardagstaart gezet! Dat is natuurlijk niet zomaar, want de koningin is de erevoorzitter van de stichting en staat voor muziekles op school voor alle kinderen van Nederland.

Heel Nederland kon zich opgeven om één van deze muzikale kaarsjes te zijn en zo kwam ook deze basisschool uit Oss met het idee om mee te doen. De moeder van een leerling uit groep 3/4 vond dat er nog te weinig muziek op het dagelijkse programma stond en heeft de klas van haar zoon opgeven voor een leuke muziekworkshop. Dus ik mocht op pad om met deze klas aan het werk te gaan!

We hebben een uur lang gezellig muziek met elkaar gemaakt. Zo begonnen we met een warming up, hebben we gezongen, gebruikten we ons lichaam als drumstel en maakten we muziek met de boomwhackers. Een aantal muzikale energizers maakten de les helemaal compleet! Het resultaat zie je in het filmpje hieronder, waar kidsreporter Bent verslag doet van de middag. Het was een feestje om muziek te maken met deze enthousiaste groep. Op naar nóg meer muziek in de klas!